Velikonočno voščilo

Spoštovane prijateljice in prijatelji,

v deželo pod Alpami prihaja pomlad, čas, ko se običajno bolj družimo, smo več v naravi, predvsem pa uživamo v darovih, ki nam jih vsakodnevno narava daje. A letos, tako kot lani, so žal to le naše želje. COVID-19, ki je lani zarezal v naša življenja, tudi letos ostaja z nami. Zato so naše aktivnosti omejene, za lastno varnost moramo spoštovati ukrepe, predvsem pa moramo narediti vse, da širjenje COVID-19 čim prej omejimo. A ne glede na težke čase, ne smemo izgubiti upanja, da bodo boljši dnevi, da se bodo, kot pravi Prešeren “vremena Kranjcem zjasnila”. Bo bolje, ker mora biti bolje!

Do takrat pa le ena prošnja: ostanimo odgovorni. Ne povezujmo preventivnih ukrepov z oblastjo. Sami se odločimo, da bomo naredili vse, da zaščitimo sebe in svoje bližnje. In ostanimo solidarni. Kajti družba je tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen. K temu nas nagovarja tudi sporočilo bližajočih se velikonočnih praznikov.

Spoštovani in spoštovane,

lep konec tedna bo, zato ga izkoristimo za sprehod, razmislek, pa tudi morda za branje, v zelenju in prebujajoči se naravi.

Vsem kristjanom želim blagoslovljene velikonočne praznike, vsem ostalim pa prijeten podaljšan konec tedna.

Milan