Ob svetovnem dnevu človekovih pravic

Sporočilo evropskega poslanca dr. Milana Brgleza ob svetovnem dnevu človekovih pravic:

Oobeležitev in skrben premislek glede pomena dneva človekovih pravic sta v času zdravstvene krize toliko bolj pomembna. V nastalih izrednih razmerah se ob nekaterih nujnih in začasnih omejitvah posameznih pravic za obvladovanje pandemije večajo nevarnost in apetiti za trajne, nepotrebne in nesorazmerne posege v človekove pravice. Vsak izmed nas si želi, da bi čim prej našli izhod iz sedanje krize. Moj poziv ob dnevu človekovih pravic je, da skušamo skupaj najti hiter način iz nje s solidarnostjo, samoomejevanjem ter spoštovanjem ukrepov, a ne brezglavo. Iz aktualne krize bomo kot posamezniki in kot družba namreč lahko izšli boljši in bolj odporni toliko, kolikor bodo v tej krizi ostale nepoškodovane človekove pravice vseh ljudi, še posebej ranljivih skupin med nami.

Ob tej priložnosti vas vljudno vabim k poslušanju pogovora z debaterko Ano Mencin, s katero sva o človekovih pravicah razpravljala iz različnih vidikov. Pogovor je potekal v angleščini.

Interview with MEP dr. Milan Brglez

Hvala ZIP, Za in proti, zavod za kulturo dialoga ter International Debate Education Association (IDEA) za vabilo k sodelovanju ter za odlično delo z mladimi tudi na področju izobraževanja o človekovih pravicah.