Ob svetovnem dnevu boja proti rasni diskriminaciji

Sporočilo poslanca Evropskega parlamenta dr. Milana Brgleza: Danes obeležujemo svetovni dan boja proti rasni diskriminaciji, ki je kljub številnim naporom žal še vedno prisotna v naših družbah. Zato je nujno, da si kot družba in kot posamezniki skupaj prizadevamo za njeno odpravo, nadomestita pa na jo kultura strpnosti in enakosti.

Poslanec Brglez na obisku na Ptuju

Okrogla miza v Domu upokojencev Ptuj

Poslanec Evropskega parlamenta dr. Milan Brglez se je v petek, 17. 3., mudil na Ptuju, kjer je v tamkajšnjem domu starejših sodeloval na okrogli mizi na temo dolgotrajne oskrbe in izzivov demence, na Šolskem centru Ptuj pa se je z dijakinjami in dijaki pogovarjal o svojem delu evropskega poslanca.

Dr. Brglez na okrogli mizi na II. gimnaziji Maribor

Poslanec Evropskega parlamenta dr. Milan Brglez je v petek, 10. 3., na II. gimnaziji Maribor sodeloval na okrogli mizi Evropa danes in jutri, na kateri je skupaj z dijaki in sogovornikoma dr. Markom Lovcem s Fakultete za družbene vede in Tadejem Gosakom, direktorjem družbe Titus Evropa, razpravljal o aktualnih izzivih, s katerimi se soočata Slovenije in Evropa.    

Moje delo v EU

Dr. Brglez prejel odgovor Komisije glede ukrepov za dostopnost zdravil

Poslanec Evropskega parlamenta dr. Milan Brglez je na Evropsko komisijo naslovil vprašanje glede ukrepov za dostopnost zdravil, še posebej za zdravljenje redkih bolezni in bolezni pri otrocih. Poslansko vprašanje, ki bo za poslanca pomembno tudi pri njegovem delu nadomestnega člana v novoustanovljenem Pododboru za javno zdravje, in odgovor Komisije sta dostopna na spodnjih povezavah. Vprašanje Komisiji_P-000016-2023 Odgovor Komisije_P-000016-2023 Več

Štajerski val in in Rogaške novice o obisku evropskega poslanca Brgleza v Šmarju pri Jelšah

Poslanec Evropskega parlamaneta dr. Milan Brglez je 20. februarja 2023 obiskal Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah, o katerem sta poročala radio Štajerski val in lokalni časopis Rogaške novice. Novici sta dostopni na spodnjih povezavah. Prispevek Štajerskega vala: Evropski poslanec Milan Brglez v Šmarju o izzivih oskrbe starejših Prispevek Rogaških novic: Na obisku evropski poslanec