Milan Brglez: »Vandalizem in zmerjanje nista rešitvi nakopičenih problemov v državi in družbi«

Poslanec Evropskega parlamenta dr. Milan Brglez (S&D, SD) obžaluje vandalizem, ki so ga neznanci v preteklih dneh izvršili nad njegovo pisarno, ko so s sprejem popisali okna in vrata ter fasado pisarne. O dogodku je že obvestil policijo. Ob tem dodaja, da poziva posameznike, ki se z njim ali njegovim svetovnonazorskim prepričanjem ne strinjajo, da se oglasijo pri njem, da se o razlikah v pogledih pogovorijo.

»Strpnost, ne glede na to, da smo lahko drugače misleči, mora biti prvo pravilo sobivanja v naši državi. Probleme v državi moramo reševati skupaj. Vedno sem pozival in še pozivam, da moramo o problemih in nestrinjanjih govoriti spoštljivo. Predvsem se moramo pogovarjati, poslušati in slišati. Zgleda, da je vrag odnesel šalo. Upam, da bo nova vlada takoj pristopila k reševanju družbenih napetosti in nakopičenega srda znotraj različnih družbenih skupin,« je v sporočilu za javnost zapisal dr. Brglez.

Poslanska pisarna dr. Milana Brgleza ni bila prvič tarča napada. Stekla so popisali že v preteklosti, prav tako je nekdo poskušal v preteklosti tudi vdreti vanjo.