Konferenca na temo krepitve pravic starejših v času digitalizacije

Evropski poslanec dr. Milan Brglez  je sodeloval na spletni konferenci pod pokroviteljstvom nemškega Ministrstva za družinske zadeve, starostnike, ženske in mladino v okviru predsedovanja Nemčije Svetu EU na temo krepitve pravic starejših v času digitalizacije. Poudaril je, da je solidarnost med generacijami ključna pri premoščanju digitalnega razkoraka – večja kot je dihotomija v dialogu med generacijami, večja je vrzel v digitalnem razkoraku.

“Čeprav težko karkoli nadomesti neposredni socialni stik, se zavedam koristnosti digitalizacije na tem področju in podpiram prizadevanja za krepitev zmogljivosti v tej smeri, tudi v okviru socialne kohezije. Zato se pri svojem parlamentarnem delu na področju reševanja demografskih izzivov zavzemam za večjo mobilizacijo sredstev Evropskega socialnega sklada v kombinaciji z nacionalnimi in lokalnimi naložbami za učinkovit boj proti digitalnemu razkoraku in digitalni izključenosti, zlasti med starejšimi,” je na konferenci dejal evropski poslanec.

Dr. Brglez ob tem izpostavlja pomen razširitve programov za krepitev veščin na področju digitalizacije, ki morajo biti dostopni tudi prebivalstvu po upokojitveni starosti. V svojem prispevku je med drugim izpostavil tudi primere dobre prakse slovenskih organizacij pri izvedbi projektov na področju medgeneracijske solidarnosti, vseživljenjskega učenja in računalniškega opismenjevanja starejših in izrazil upanje, da bi tudi Slovenija v svojem prihajajočem predsedovanju Svetu EU nadaljevala prizadevanja aktualnega nemškega predsedstva na področju krepitve pravic starejših.

Starejši in digitalizacija