Izkušnja pripravnika v Evropskem parlamentu

Adrian Drago Poprijan

Poslanec v Evropskem parlamentu dr. Milan Brglez ob današnjem svetovnem dnevu duševnega zdravja objavlja zapis svojega stažista Adriana Draga Poprijana, ki si na podlagi osebne izkušnje prizadeva za ozaveščanje in detabuizacijo duševnega zdravja. Adrian je pripravništvo v začetku letošnjega leta opravljal v bruseljski pisarni dr. Brgleza, svojo izkušnjo pa je strnil v spodnjem prispevku.


Moje pripravništvo v pisarni dr. Milana Brgleza v Evropskem parlamentu je bila izjemna izkušnja, ki je šla preko površinskega sprejemanja in me je obogatila na mnogo načinov. Kljub mojim »individualnim« značilnostim so me sprejeli kot člana ekipe, kar je pripomoglo k moji samozavesti in sposobnosti, da sem se učinkovito odzval na naloge pisarne.

V tem okolju sem našel spoštovanje in zaupanje, ne glede na svoje osebne izzive, kot sta panična anksiozna motnja in ADHD. Ta sprejem raznolikosti in odsotnost predsodkov ali stigmatizacije sta pomembno poudarila pristnost poslanca Milana Brgleza in njegove ekipe. Moje pripravništvo ni bilo le vključevanje v operativno delo, ampak tudi spodbujanje mojega intelektualnega razvoja. S tem sem razširil svoje profesionalno znanje in spretnosti.

Pisarna ni samo prepoznala mojih talentov, temveč me je tudi aktivno spodbujala k njihovemu razvoju. Sodelovanje pri raznolikih projektih je okrepilo mojo motivacijo in prispevalo k skupnim ciljem pisarne. Ta izkušnja je moje osebno in profesionalno življenje obogatila na več načinov. Sodelovanje na evropski ravni me je naučilo razumevanja globalne politike, hkrati pa sem postal bolj ozaveščen o svojih osebnih močnih točkah in izzivih, povezanih z duševnimi motnjami. Podpirali so me pri premagovanju teh izzivov in prispevali k mojemu osebnemu razvoju.

Skupno gledano je bila izkušnja pripravništva v Evropskem parlamentu izjemno pozitivna in bogata. Prinesla mi je ne le znanje o evropski politiki, temveč tudi osebno rast in uspešno obvladovanje lastnih izzivov. Ta izkušnja ostaja nepozabna točka na moji življenjski poti, ki je prispevala k mojemu osebnemu in profesionalnemu napredku, kakršnega nisem doživel nikjer drugje.

Adrian Drago Poprijan